Over deze website

Dienstmededeling: Door de verschraling van ons radiolandschap en de hemeltergende minachting van (ex-)minister Sven Gatz voor de wet, heb ik niet langer interesse in datzelfde landschap. Ik luister voortaan nagenoeg uitsluitend nog naar online (buitenlandse) radio, waar de diversiteit en keuze ontzettend groot is.
Daarom houdt deze website ermee op. In de loop van de zomer van 2019 haal ik ‘m offline.

Deze onafhankelijke website is volledig gewijd aan radio in Vlaanderen. Het is niet de bedoeling radionieuws te verschaffen, dan wel om de huidige stand van zaken zo goed mogelijk weer te geven.

De website behandelt niet enkel radio op FM. Ook de AM-banden en de digitale vormen komen aan bod. De website is dan ook volgens die types ingedeeld.

Vermits de website voortdurend wordt bijgewerkt, is het onmogelijk een lijst te geven van nieuwe of recent gewijzigde pagina’s.

Update 26 oktober 2018:
Minister van Media, Sven Gatz, heeft compleet gefaald. De Raad van State heeft het Vlaamse frequentieplan geschorst. De chaos is niet te overzien. Door de schorsing beschikt geen enkel radiostation in heel Vlaanderen – echt géén enkel – over een geldige licentie om uit te zenden. Alles moet dus opnieuw, van de toekenning van de lokale radio’s tot de nationale zenders.
In werkelijkheid zal er op korte termijn wellicht niets wijzigen. Alles blijft ongetwijfeld hetzelfde tot er een oplossing wordt gevonden.

De afbeelding bovenaan staat voor de eindeloze tunnel waarin het Vlaamse radiolandschap zich bevindt. Jammer genoeg met vooralsnog geen licht aan het einde van die tunnel …