Artikels

Dienstmededeling: Door de verschraling van ons radiolandschap en de hemeltergende minachting van (ex-)minister Sven Gatz voor de wet, heb ik niet langer interesse in datzelfde landschap. Ik luister voortaan nagenoeg uitsluitend nog naar online (buitenlandse) radio, waar de diversiteit en keuze ontzettend groot is.
Daarom houdt deze website ermee op. In de loop van de zomer van 2019 haal ik ‘m offline.

Mijn eigen artikels over radio.

De leugen regeert de radio

Niets is wat het lijkt in de radiosector. Waarom en hoe leest u in dit artikel.

Voorgekauwde lijstjes

Lijkt de ene top-zoveel wel bijzonder erg op de volgende top-zoveel? En toch had u voor andere nummers gestemd dan voordien. Dat is niet verwonderlijk. In dit artikel wordt u uitgelegd waarom.

Radio 1, de niet-nieuwszender

Radio 1 is de nieuws- en informatiezender van de openbare omroep. Dat verkondigt de omroep zelf. Maar dat klopt niet, in die mate dat de openbare omroep haar eigen opdracht niet vervult zoals het hoort.

Bullshitbingo van de luistercijfers

Nieuwe luistercijfers gepubliceerd? Dan kun je met de reacties lekker bingo spelen. Zelden wordt er zoveel nonsens verkondigd als wanneer de nieuwe luistercijfers worden gepubliceerd. Daarom is er nu de bullshitbingo van de luistercijfers!

Kleintjes krijgen klappen, groten gebetonneerd

Opnieuw veel controverse rond het nieuwe frequentieplan van 2018 wegens een incompetentie minister van media die opnieuw geen knopen durft door te hakken maar verderbouwt op de onkunde van zijn voorgangers. Een analyse door Jean-Luc Bostyn.